Събота, 26 Март 2011 15:10

Translogic прави кръгче с изцяло електрическия Z-Kart

От
Electric Z-kart

Кой е най-добрият начин да изпитате удоволствието от шофирането, без да използвате никакво гориво, като в същото време вдигнете адреналина си, без да повишавате вредните емисии отделяни от превозното средство, с което се движите? Карането на някой от мотоциклетите на Zero звучи привлекателно, докато не стигнем до въпроса за дву- и четириколесните машини. Количката за голф също звучи забавно- когато е задвижвана от газ, но само до момента, в който подготвите топката за удар на голф-игрището. Отговорът е някъде по средата и Джордж Фортън от Сан Клементе ( Калифорния, Америка) представя своето виждане по въпроса.

Екип на Translogic посети Фортън - създател и горд собственик на произведението Z-Kart.Това е напълно електрически картинг, качен на четири мотоциклетни колела и задвижван от ток с постоянна мощност, осигуряван от четири оловно-киселинни батерии. Шасито е изградено от рециклирана пластмаса лично от американеца. Пълното зареждане на картинга е само за три часа на 110 волтово захранване.

Машината е способна да развива повече от 80 км/ч, но създателят и е променил продукта си така, че да развива максимално 65 км/ч.

Диференциалът е взаимстван от малко офроуд бъги, а моторът задвижва колелата посредством верига.

След като подробно се запозна с продукта в разговор с автора му, колега от Translogic се метна на картинга за пробно кръгче.

Translogic е водещ световен доставчик в технологичния сектор на електрически трансмисии.

Прочетено 4074 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:01
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.