Неделя, 29 Май 2011 09:00

Цената на Nissan LEAF пада под €28,000 в Англия

От
Nissan Leaf върви към поевтиняване в Англия

На 1-ви март тази година, цената на Nissan Leaf в UK скочи с 6.9% или около ?2,000, като според Nissan увеличението е било необходимо основно заради повишени цени на суровини, която някак се се е отразило повече на LEAF, отколкото други модели на Nissan.

Ето какво пишеше на официалната UK Facebook страница на Nissan:...

Има няколко ключови причини, поради които цената на LEAF трябваше да бъде увеличена. Първата е повишението на цените на суровините - регистрирани са сериозни завишения на цените на суровините, което означава, че цените на повечето модели на Nissan ще бъдат увеличени (максимумът при останалите модели е 1.8%). Влияние върху покачването на цената има и плаващия обменен курс.

Сега обаче се заговори, че цената на Nissan LEAF, която в момента започва от €29,990 след правителствени отстъпки, ще спадне под €28,000 до 2013 г. Защо? Ами, както вицепрезидентът на Nissan по глобален маркетинг, Симон Спруле, казва пред What Car?:

Производството на коли и батерии в Съндърланд ще повиши значително цените, заради съответните спестявания – определено под първоначалната цена.

Та, докъде ще слезе цената на LEAF в UK? За нас в България не е чак толкова интересно, предвид факта, че дори да решите да си внесете "лист" от чужбина, LEAF с десен волан едва ли ще е първи в списъка ви, освен ако не е на изключително атрактивна цена, но така или иначе цифрата ще се разбере преди 2013 г.

Прочетено 1718 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:40
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.