Събота, 16 Юли 2011 13:00

Изненада: 200 BMW електромобила на Олимпиада 2012

От

BMW ActiveE и MINI E ще возят екологично олимпийци и зрители

Германските автопроизводители изостават малко в надпреварата с електромобилите, в която засега водят Nissan и Chevrolet, а Opel и Renault са пред старт на продажбите на своите модели. Германия обаче е люлка на автомобилната индустрия и въпреки че на повърхността не изглежда да има кой знае каква активност, от там идват много сериозни електромобилни сигнали. Един от тях е супер пресен и се отнася до Олимпийските игри през 2012, които ще се проведат следващото лято в Лондон и по всичко личи, че ще са най-зелените досега, защото зрители и участници ще се придвижват с градския транспорт между различните спортни съоръжения...

BMW обаче вижда нещата по друг начин и осигурява 4,000 коли за събитието, но интересното в случая е, че 200 от тях ще бъдат задвижвани с батерии: 160 BMW ActiveE седана и 40 Mini E двуместни хечбека.

По-голямата част от колите ще са дизелови варианти на различни модели, а целта на BMW е да цялата 'олимпийска флота' да генерира емисии в рамките на 120 г/км, което означава среден разход от 5.2 л/100 км.

За съжаление изглежда, върви приказка, че карбоновото BMW i3 2014 няма да е сред 'олимпийските електромобили', но надеждите ни са, че мъникът, както и суперколата i8 (още известна като BMW Vision EfficientDynamics), ще бъдат представени официално на някое европейско авто изложение през 2012.

Колкото и да ни интересува нашият пазар, такъв за електромобили все още няма и вече знаете, че редовно отразяваме ценовата политика на автопроизводителите по отношение на електромобилите на всеки пазар, за който има информация и това ни напомня за стартиращата през есента в САЩ лизингова схема за BMW ActiveE, с която колата ще бъде достъпна срещу $499 на месец за две годишен лизингов период след първоначална вноска от $2,250. Ако четете eCars.bg от щатите, сега е моментът да ви кажем, че резервациите ще бъдат стартирани следващия месец, така че не зачезвайте отпускарски за твърде дълго, ако искате да се вредите, предвид валящите отвсякъде новини за предварително капарирани първи квоти от предстоящо излизащи на пазара електромобили.

[От: Green Car Reports]

Прочетено 1365 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:44
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.