Неделя, 06 Май 2012 13:13

Rimac Concept One 'запали' гуми, търси богати електромобилни фенове (видео)

От
Хърватският супер-електромобил е вече серийно произвеждан - естествено в лимитирана серия, с цена, достъпна за малцина

Официалната премиера на хърватската електро-'тупалка' Rimac Concept One, беше на автомобилното изложение в Женева тази година, но за модела знаем още като концепция, представена на авто-шоу Франкфурт 2011. Тогава електромобилът си спечели внимание, коментари и популярност, както заради невероятните си технически възможности, така и заради предвидената продажна цена. В eCars.bg проследихме всички етапи на развитие на Rimac Concept One, а сега можем да представим поредното видео на хърватската машина, убедително демонстриращо силата на колата и 'зарибяващо' нови (богати) клиенти на фирмата.

Факт е, че доста изписахме за електрическата супер-кола и името Rimac Concept One не е непознато на електромобилните и автомобилни фенове. Свръх-сериозната цена на модела го превръща в продукт, достъпен за богати ценители и хора, търсещи забележима индивидуалност. Разбира се, това носи гарантирано медийно присъствие; доказва 'зелена' ангажираност и автоматично нарежда притежателите на Concept One сред известните хора в света.

Седалките на Concept One са проект и изработка на българското дизайнерско студио Vilner

За да убеди тези, които са харесали електромобила, а и за да спечели нови желаещи (милионери) клиенти, производителят Rimac Automobili представи поредно видео за колата - този път 'по желание на феновете'. В семпъл клип, Concept One 'пали' гуми по тест-пистата и загатва за възможностите, които всички ние допускаме, че има - само като четем техническите характеристики. Коментирахме ги няколко пъти, ама е толкова готино, че може отново! И така: 0-100 км/ч за 2.8 сек. ; 1088 (хиляда осемдесет и осем, да) конски сили; над 300 км/ч максимална скорост и 600 км пробег; и разбира се - българското участие в проекта - дизайнерите от Vilner са изработили седалките на Concept One.

Цената я разбрахме, няма да се спираме на нея и 'киселото грозде'...по-добре да видим видеото Wink:

[Rimac Automobili] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

 

Прочетено 3323 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:03
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.