Понеделник, 10 Септември 2012 11:28

Задават ли се "електро" доставки с оригинален Iveco Daily на ток?

От
elektricheski_iveco_daily

Обикновено се опитвам да ставам сравнително рано, например към 6:30 сутрин. Малко преди 7 започват да пристигат първите бусове и малки камиони, които зареждат магазинчето под нас. Ако не съм се събудил, хубавото е, че винаги мога да разчитам някой античен дизел да свърши работата на иначе доста по-благозвучната Marimba мелодийка на вече също античния ми iPhone. Не толкова хубавото са вибрациите и шума, както и така познатата миризма на "употребена" нафта. Все пак мисля за хубави неща и в този момент – опитвам се да визуализирам как сутрин не разбитам, че се правят доставки, защото се извършват с безшумни електро бусове, ванове и т.н. Това е решението! Нека ми остане само потракването на бутилките в касите или типичния звук от потрепващото алуминиево фолио на кофичките с кисело мляко :)...

И ето че визуализирането ми не е напразно. Има да почакаме още известно време, преди "електрическите" доставки да станат реалност, но вече знаете, че Nissan в добавка към пътническия LEAF, Nissan ще ни предлага и електро ван, под формата на вече изпробвания на село (в Япония) e-NV200, чийто евро вариант ще се сглобява в Испания. И тук още по-добрата новина е, че e-NV200, разбира се, ще бъде многофункционално превозно средство, защото освен за доставки, ще се използва и за пътнически превози – това ще е новото такси на Ню Йорк и Лондон!

В България, обаче, има друг ван/бус, далеч по-известен и използван от засега концептуалния електрически e-NV200. Това е Iveco Daily. Точно бусове от този тип ме тормозят (и далеч не само мен) сутрин сега. Но визуализирането отново дава резултати, защото ти представям новината, че Iveco ще демонстрира електро версия (отново, след eCarTec 2009) на Daily на предстоящото IAA Motor Show за товарни превозни средства в Хановер от 20-27 септември.

elektricheski iveco daily pod elektro sistemaПод капака електрическият Iveco Daily май прилича повече на компютър

Нямам технически данни за електрическия Iveco Daily, които сега да споделя с теб, но с моите съмишленици в eCars.bg ще се постараем да компенсираме липсата на тази информация максимално бързо, защото вярвам, че и ти искаш да се отървеш от шумните и пушещи стари бусове и да можеш да си купуваш стоки, доставени с незамърсяващи превозни средства. Ще се радвам да чуя мнението ти по въпроса, ако намериш време за коментар по темата отдолу Smile.

[От: Прес съобщение на Iveco]

[Снимка: Sueddeutsche.de]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3770 пъти Последна корекция Понеделник, 10 Септември 2012 12:57
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.