Събота, 18 Февруари 2012 10:27

Carrera S с/у Tesla Roadster S или как се губи Porsche в огледалото

От
Tesla Roadster S в драг тест срещу Porsche Carrera S

Porsche да си имаш, никак не е зле. Може би не всички мислят така, но спор няма - германската топ марка е мечта за мнозина. Особено, когато става дума за класика от типа на Carrera. Чудесно, но ние ще почакаме, докато на пазара излезе електрическия вариант, за да сме по-конкурентни и да не ни гледат в огледалата... на Tesla Roadster например...

Мощността е страхотно нещо. Многото конски сили обаче понякога не са достатъчни. Трябва ти и солиден въртящ момент. Да, има доста двигатели с вътрешно горене, които разполагат с много солиден такъв. Но той не 'идва' веднага. А това е недостатък, който електрическата кола безмилостно експлоатира. Така поне изглежда от видео драг теста на Stuntbusters, при който в Speed програмата един то друг на пистата за тест застават Porsche Carrera S и Tesla Roadster S. Ще ви оставим да разберете резултата от състезанието между електричеството и бензина от самото видео, в което има и още една подобна гонка - този път между ветерани: Chevy Camaro 1969 срещу 65 coupe (електрическа) реплика от SSI Racing.

Емоция и в двата теста определено има. И ако търсите малко драма - едва ли нещо може да я предизвика по-добре от шоковото 'опъване на жартиери' по драг пистата. Гледайте:

[От: Autobblog Green]

Прочетено 1914 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:47
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.