Сряда, 21 Март 2012 16:29

Nissan LEAF 2013 с повече пробег през зимата и по-бързо зареждане

От
Nissan LEAF 2013 ще се зарежда по-бързо и ще има по-дълъг пробег

 

Когато в края на 2012 г. Nissan пусне на пазара версия 2013 на изцяло електрическия LEAF, моделът ще разполага с нова система за отопление – което ще подобри пробега в студено време – както и нов интериор 6.6-кВ бордово зарядно устройство. Nissan ще покаже обновения LEAF 2013 през декември, когато започне производството на модела и в САЩ. За щастие от 2013 г. LEAF ще се сглобява и в Англия, което означава евентуални по-ниски цени за нас в Европа. И още нещо, ако си падате по кожени салони, LEAF 2013 ще се предлага и с такива, в светъл и тъмен десен...

Nissan подходи стратегически в избора на първоначални пазари с по-мек климат за електромобила, но с новия зимен пакет от следващата година 'покритието' определено ще се разшири. LEAF ще трябва да издържа на условията в по-студени държави (като нашата) - пробегът на сегашния модел намалява в студено време, при продължително използване на отоплението. Точно затова и за да отговори по-добре на потребителските нужди Nissan ще оборудва LEAF 2013 с "много, много по-ефективно" отопление.

Другото търсено подобрение е при зареждането. Сегашното 3.3-кВ зарядно ще бъде сменено с 6.6-кВ версия. Сегашният вариант осигурява до 18 км пробег с един час зареждане, а новото зарядно, което ще стане стандартно, ще дава два пъти повече пробег за час в контакта. Това означава, че когато по паркингите на моловете у нас бъдат монтирани електро колонки, докато обиколите за час два ще заредите за примерно до 40 км пробег.

eCars.bg

Прочетено 2045 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:11
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.