Sidebar

25
Съб, Сеп
× Място за всякакви Renault ZOE теми, коментари и мнения.

Renault Zoe (Рено Зои) /2020- /

Преди 2 месеца 3 дни - Преди 2 месеца 3 дни #6343 от Filbor
Renault Zoe (Рено Зои) /2020- / е пусната от Filbor
Здравейте,
:) Най-после...
Днес си поръчах Рено Зои: Оборудване Intens с порт за бързо зареждане и цвят металик (без кожен салон, без 9.3" среден дисплей, без самопаркирането и без подгряване на волан и седалки). С отстъпката излезна точно 60 000 лв. Ще пристигне до 90 работни дни - сякаш в Рено нямат проблем с доставките :)
 
Харесано от: carpe_diem

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 месеца 2 дни #6345 от Kristinus
Отговор от Kristinus по тема Renault Zoe (Рено Зои) /2020- /
Привет,

Дано дойде по-бързо, че официалните представители ама хич не го бързат. Аз лично съм много доволен и карам с кеф и си спирам на всякъде.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 месеца 2 дни #6346 от Filbor
Отговор от Filbor по тема Renault Zoe (Рено Зои) /2020- /
А за извън градско използваш ли го?
Ако да, то какви са ти преживяванията по нашите пътища за изминато разстояние при различна скорост и външни температури?

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 месеца 2 дни #6347 от Kristinus
Отговор от Kristinus по тема Renault Zoe (Рено Зои) /2020- /
От 2 седмици го карам. Два пъти по 110 км извън града съм правил но само лятото. Предпазливо с климатика обаче. Гълта по 2 КВч и топи бързо батерията и за това извънграда го изключвам за всеки случай. Ползвам всяка възможност да пускам по инерция а не на автопилот. На Автопилот зарежда при по-голям наклон, на равното постоянно ползва батерията. Много различно се кара от обикновен автомобил и вътрешно човек в даден момент почва да се "състезава" със себе си колко по-голямо разстояние ще измине и да падне разхода. Моят среден е вече на 12,3 КВч. Компа го измерва на база последни изминати километри, а не на 100 км както е при обикновените коли. Изисква се малко време за да свикнеш с разликите, но е голям фън и кеф.
При намаляване на скороста под 20 км се включва макар и лек гаден шум като ламарина която се влачи под колата. Рових по форуми за да рабера че Рено нарочно са го направили за да се пазаят пешеходците и колоездачите. Ако около теб няма други коли, шума е същия сякаш караш колело. Супер леко и бързо набира. Карам основно на ЕКО. 95 км/ч ми предостатъчно като скорост. Средна скорост извънградско гледам да е около 75-80 км/ч. Следя економайзера често. В един момент ти става навик и свикваш. Усещането е коренно различно от това в бензинова кола. Имаш тяга яко (основния ми автомобил е 240к.с. и правя съпоставка с него - въпреки това мъника е супер пъргав до 60-70 км/ч), никакъв шум а свистене на вятър и шум от гумите. Хората те гледат сякаш си извънземен :) Базици валят, но виждаш как все повече хора дори и тези които хейтят се интересуват все повече и се променят малко по малко.
Харесано от: Filbor

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 месец 3 седмици - Преди 1 месец 3 седмици #6352 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Renault Zoe (Рено Зои) /2020- /
Готиноооо, готино - единствено за мен съм решил никак да не се лиша от отоплението на седлалките и волана - хем пести енергийка, хем топли пръстенцета и дупенцата. 

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.