Jaguar се връща в моторния спорт, но с електро болид

Formula E

В този блог: Jaguar се завръща в автомобилните състезания и рестартът е изцяло електрически...

Английската марка потвърди на своя сайт плановете си да влезе във Formula E шампионата на FIA и след думите на собственика на Formula 1 Бърни Екълстоун "време е за продаване" тенденцията към електрическите автомобилни състезания става все по-очевидна...

На този етап няма някакви конкретни подробности от Jaguar, освен че отборът смята да се присъедини към Formula E от Сезон 3 следващата есен. Технически партньор на Jaguar в състезанията е Williams, която произвежда батериите за настоящите Formula E болиди.

Наскоро беше обявено също и че Jaguar Land Rover сдружението ще строи автомобилен завод за над милиард Евро в Словакия, в който сигурно ще се възползват от наученото от Formula E при разработка и производство на бъдещи електромобили като Jaguar E-Pace.

Освен Jaguar, сред останалите големи производители във Formula E вече са Audi, Renault и PSA Peugeot Citroën, но новината от Jaguar съвпада с тази за напускането на отбора на Ярно Трули. Така, до включването на Jaguar в електро гонките из центровете на големи световни столици, на стартовата решетка ще има 18 болида от 9 екипа.

Ето че ще има електрически Jaguar още през 2016 г. Засега, обаче, само за двама (пилоти).

Източник: Jaguar


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари