За 440 Formula E старта само един проблем с батерия

Formula E

В този блог: Williams получи награда за батерията на болидите от електрическата Formula.

Част от моторните спортове от много години, за много хора ще е изненада да разберат, че Williams Advanced Engineering е производител на батерията на Formula E болидите. Сега компанията получи "Most Innovative New Motorsport Product" наградата за тази батерия, по време на Race Tech World Motorsport Symposium...

Батерията за Formula E в Williams трябвало да разработят от нулата за рекордните 12 месеца с изискване да се вместят в стриктно дефинирана защитна клетка, да осигурят адекватно охлаждане и модулът да работи еднакво добре във всичките 40 (плюс резервните) състезателни болиди. Има и още едно супер изискване – батерията да издържи цял състезателен сезон, без загуба на мощност и производителност.

Статистиката от вече проведените състезанията показва, че екипът на Williams се е справил отлично със задачата – в първия сезон на Formula E има само един дефект при 440 старта. Сега батериите осигуряват енергия на болидите във втория сезон на сериите, а в следващите години предстои промяна в регламента, с която всеки отбор ще има право да разработва собствена батерия.

Освен като доставчик на компоненти, сега Williams влиза и като състезател във Formula E заедно с Jaguar.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари