Сряда, 20 Юли 2011 15:00

Катализатор от Clean Diesel Technologies за 'по-чиста' Karma

От
Fisker Karma под лупа

Fisker Karma най-накрая ще стигне до първите клиенти този месец (не че сме в щатите, но ако някой там зърне Karma, в нея вероятно ще се вози Леонардо Ди Каприо) и това означава, че вече можем да започнем да коментираме технологията на настъпващия автопроизводител. Един от компонентите на колата е от 'пречистващата система', а именно патентован Clean Diesel Technologies смесен катализатор...

Причината катализаторът на CDT да се озове в Karma има известна предистория. Изпълнителният директор на Clean Diesel, Чарлз Кол, е казал на колегите от AutoblogGreen, че неговата компания е започнала да работи с Fisker преди още да се нарече CDT. Две отделни компании, Catalytic Solutions Inc. и CDT, се сливат в края на 2010 г. и така се ражда CDT. Новата компания е технологично базирана – има 187 патента и 165 души персонал – и работи за намаляване на емисиите в множество леко- и тежкотоварни превозни средства, които са вече в експлоатация. Затова катализаторът на Catalytic Solutions е в GM двигателя, който Fisker реши да използва в Karma.

Много от работата, свършен във Fisker е включвала избор на компоненти и системи, разработени от друг компании. Предвид факта, че GM двигателят в Karma разполага с CDT катализатор, когато започва да разширява вътрешните разработки Fisker се обръща към CDT за съвместна работа по намаляване на емисиите. Кол не дава точни параметри на намаляване на емисиите на зареждаемия електромобил с удължен пробег с този катализатор, но във Fisker очевидно са доволни от технологията, след като Кол твърди, че CDT очаква да работи с Fisker в бъдеще време. Не е ясно дали това ще включва и работа по бъдещи Karma модели или концептуалната все още Nina, а просто, "Ние работим с тях по технологични програми, за да им помогнем да намалят емисиите още повече в бъдещите модели и разработки."

[От: Autoblog Green]

Прочетено 2024 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:39
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.