Идва нов Renault Kangoo на ток с 200 км пробег

Електромобили

В този блог: През януари Renault показва дългоочакван нов Kangoo ZE с повече пробег.

Според Automoobile Propre, само седмици след като обяви новата версия на ZOE с 250-300 км реален пробег, на 13 януари за старта на Brussels Expo Renault ще покаже обновен Kangoo ZE с 200 км пробег...

За нас е приятна изненада, но като са подкарали да ъпгрейдват електро моделите си откъм батерии беше логично след ZOE да има нова версия и за лекотоварния Kangoo ZE.

Засега още не са известни технически подробности, но от Renault все пак има информация за нов електромотор и обещание а 50% повече пробег. При обявени 270 км по новия евро цикъл за шофиране очакваме около 200 км реален пробег, което е значително подобрение спрямо сегашния пробег на Kangoo ZE. Всичко това предстои да се потвърди.

Предвид информацията за около 200 км пробег можем да предположим, че батерията ще е с капацитет около 35 кВтч.

Това е чудесно, но има нещо изключително важно – Renault да оборудва Kangoo ZE с по-мощно бордово зарядно и най-добре да е трифазно 22 кВт като на ZOE. Дори и наполовина да е като мощност, важно е да добавят възможност за трифазно зареждане. С 22 кВт зарядно Kangoo ZE става от раз товарна кола за по-дълги пътувания, защото ще може да се зарежда в рамките на час и половина и да изпълнява обратен курс. Това ще е първият лекотоварен електромобил на пазара с повече пробег.

Колкото до цената, както и при ZOE очакваме вариантът със значително по-голяма батерия да е само с няколко хиляди лева по-скъп. Ще разберем повече малко след нова година.

Ами за малкия Twizy? Едни 100 км реални и 6.6 кВт бордово зарядно ще му се отразят вълшебно!

От: Automobile Propre


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения