Opel Ampera-e на цена от €33.260 в Норвегия

Електромобили

В този блог: Първа информация за цена на Opel Ampera-e в Европа.

С вече 100,000 изцяло електрически автомобили регистрирани в Норвегия, както се очакваше Opel представя електрическия Ampera-e първо там...

Това вече е известно,но досега не знаехме каква ще е цената. В Pushevs явно са я намерили първи от норвежкия сайт на Opel – в Норвегия Ampera-e стартира от €33.260.

С пробег от 380 км в момента Ampera-e няма никакви конкуренти откъм пробег в своя ценови клас. Такъв пробег (и повече) е възможен с Tesla Model S, но на повече от двойно по-висока цена. Renault ZOE получава нова 41 кВтч батерия, с която реалният пробег е до около 300 км. По-евтин е, все пак, и засега е най-близкият конкурент за Ampera-e.

Доставките на Chevrolet Bolt в САЩ започнаха тези дни, но има нещо, което ни се вижда твърде нагласено. Първите три коли са доставени на хора от Фримонт, Калифорния където се намира фабриката на Tesla. Естествено по нета се нароиха заглавия как първите Bolt коли са доставени "в задния двор на Tesla". От целите щати как пък точно там се случи?

Факт е, че доставките са започнали, което е по-важното. Досега се говореше, че първите Ampera-e ще дойдат в Европа през пролетта, но в блога на Pushevs има друга информация – че първите ще са за Норвегия, но чак от юни 2017 г. Логично, предвид че и цена първо там обявяват, но явно доставките за Европа ще се забавят.

Все пак трябва да изчакаме и да видим какви ще са цените на континента, че за внос от Норвегия се плаща ДДС.

От: Pushevs


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg