LA се сдобива със 100 броя от новия електрически автобус на New Flyer

Електромобили

В този блог: Нови 100 електрически автобуса ще тръгнат по улиците на Лос Анджелис.

Далече е много от нас, но пък е още един добър пример за разрастването на електрическата мобилност и ангажираността на някои общества да стигнат по-бързо до целите, които са си поставили.

Електрическите автобуси започват да набират все повече популярност и все повече градски и транзитни компании започват да се ориентират към използването им.

Тази седмица най-големият производител на транзитни автобуси в Северна Америка, New Flyer представи своя нов електрически автобус Xcelsior CHARGE.

Компанията също така обяви, че е сключила договор с транспортния орган на Лос Анджелис "LA Metro" за доставка на 100 броя от новия електрически автобус, които ще обикалят улиците на града редом с 60-те електрически автобуса на BYD, които по-рано тази година влязоха в експлоатация.

Градската управа на Лос Анджелис също иска да подмени изцяло транспорта в града с електрически до 2030 г. и подобни стъпки определено ги докарват по-близо до целта с всеки изминал ден.

Новият електрически автобус на New Flyer разполага с 600кВтч батерия и може да вози до 83 пътници (седящи и прави), а с едно зареждане електрическият автобус може да измине около 320км.

Пътниците на Xcelsior CHARGE ™ ще могат да се радват на най-тихата и най-достъпна транзитна автобусна линия с подобрена височина на стъпалата, по-широки предни врати, и най-доброто съотношение на рампата за вход (1:7). 

Състезанието започва да се нагрява в електрическото автобусно пространство. Само преди седмица американската автобусна компания Proterra представи нова двукорпусна електрическа задвижваща система за автобуси, а Hyundai също направиха своята първа стъпка на пазара с електрически автобуси.

Между тях, BYD, Volvo, New Flyer и други, транзитните агенции вече имат голямо разнообразие от възможности за преобразуване на своя флот в изцяло електрически и значително намаляване на разходите по поддръжка и експлоатация.

Изпълнителният директор на Proterra наскоро сподели, че според него електрическите автобуси биха могли да доминират на пазара в рамките на следващите 10 години - в сравнение с настоящите прогнози за приемането на пътнически електрически автомобили. Изглежда, че може да е прав.

У нас все още бройката на електрически автобуси е сравнително малка, но от следващата година трябва в столицата да тръгнат 30 електрически автобуса. Транспортната компания на София ще вложи €17,64 милиона в 30 електробуса и 12 станции за тяхното зареждане, като търгът за обществената поръчка ще започне през последното тримесечие на на тазиг одина.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума