Tesla се отказа от името Model E

Електромобили
В този блог: Масовият електромобил на Tesla Motors няма да се казва Model E.

Преди време се чудехме какво ще пише пред Model E, но сега вече е ясно, че няма да е Tesla...

Дали ще е Ford също нямаме идея, просто масовият електромобил на Tesla Motors очевидно ще получи друго име (или буквичка).

Може би "Е" не звучи толкова силно като "S" на произнасяне – а това има значение за популярността на един продукт. Иначе идеята беше така да се казва следващият електромобил на Tesla, с пробег от над 300 км и базова цена $35,000.

За щастие самата идея въобще не е изоставена и е интересно в крайна сметка как ще нарекат колата, която се очаква да е с около 20% по-малка от Model S. Така е трудно да се добие представа, та ще трябва да изчакаме да се появят първите скици или шпионски снимки, което вероятно ще стане някъде в началото на следващата година.

За нас е малко изненадващо, но при последния преглед на търговските марки на Tesla колегите от Autoblog Green открили, че Model E липсва. Наистина, на български Е си звучи добре, но като че ли няма особена сила в Модел И, казано на английски. Може пък дори да го кръстят с някакво име, вместо Модел + буква...

От Tesla потвърждават, че търговската марка Model E вече не ги интересува и това може да има нещо общо с факта, че Ford Motors направи заявка за същото име. Като се има предвид, че още преди век компанията е използвала подобни имена (Модел Т), нищо чудно да има връзка.

Идеи за новото име? Ако имаш, давай ги в коментарите отдолу.

От: Autoblog Green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Аз си мисля че Модел Т би било интересно, като се прави аналогия с Форд модел Т (ламаринената Лизи). Първия масов автомобил направил автомобила достъпен за повечето американци.

Другото което ми харесва е модел Z. Буквата с която свършва латинската азбука, съответно автомобила с който ще започне края на петролната ера.

А пък защо не и Tesla Gen 3. Трето поколение електромобил от тази компания, другите са още на поколение 1, може би някои ще претендират че са поколение 2, но както и да е....

Аз си мисля че Модел Т би било интересно, като се прави аналогия с Форд модел Т (ламаринената Лизи). Първия масов автомобил направил автомобила достъпен за повечето американци.

Другото което ми харесва е модел Z. Буквата с която свършва латинската азбука, съответно автомобила с който ще започне края на петролната ера.

А пък защо не и Tesla Gen 3. Трето поколение електромобил от тази компания, другите са още на поколение 1, може би някои ще претендират че са поколение 2, но както и да е. Изтребителите и те се класифицират с поколения. Най-новите са пето поколение.

Виж още
Веселин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения