С цена и качества KIA Soul EV се наложи за кола на годината 2015 в Норвегия

Електромобили
В този блог: Новият изцяло електрически KIA Soul EV е избран за колата на годината 2015 в Норвегия.

Най-голямата организация за потребителско информиране в Норвегия, Dinside, обяви корейският електромобил за най-добрата кола на следващата година заради показатели като цена, пространство, управление, технологии и природосъобразност...

Soul EV спечели най-много точки в състезание между 10 кандидата, а добрите продажби на модела в северната страна още от пазарния му старт показват, че първото място не е случайно.

KIA Sould EV е с една от най-големите батерии сред сегашните електромобили от своя клас и това естествено означава повече пробег с едно зареждане. През лятото KIA монтира първите си бързи зарядни станции в своята централа в Германия и смята да разшири още мрежата за зареждане на своите електромобили.

В Норвегия се карат много електромобили и вероятно добрите продажби на Soul EV може да се отдадат на стандартния интерес към нов модел. Цената обаче също има значение. Традиционно за корейски производител, KIA е конкурентна с включване на повече неща в стандартното оборудване.

Базовата цена на Soul EV Classic в Норвегия е 199,900 крони без ДДС, което прави около €22,700 по днешния курс. За нас обаче по-меродавни са обявите на пазара. Във finn.no, например, в момента се предлага един KIA Sould EV на цена 289,000 крони или около €32,900.

Така погледнато, Soul EV не изглежда значително по-евтин от BMW i3 или Volkswagen e-Golf, които тръгват от около €35,000. Има обаче една подробност – дори базовият Soul EV Classic е пълен с почти всички опции. По-екстреният Exclusive има само няколко (7-8 повече), докато при BMW i3, например, само с някои важни допълнителни опции цената бързо скача над €40,000.

Наскоро BMW обяви, че от 2015 г. в базовото оборудване на i3 вече ще влизат DC бързо зареждане и отопляеми седалки, но разликата в пазарните цени така или иначе ще е десетина хиляди Евро. KIA може и да не е BMW, но с повече пробег и пространство Soul EV очевидно печели добри позиции, поне в Норвегия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Май и канадците са я харесали
[LINK=http://bit.ly/12NdrJL][/LINK]

Plamen Panaiotov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

[QUOTE=Plamar:1204]Май и канадците са я харесали
[LINK=http://bit.ly/12NdrJL][/LINK][/QUOTE]

А, благодарско, добра добавка. Да, явно печели симпатии!

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения