Cummins показа литиево-йонни батерии на Europe Battery Show 2018

Компоненти

В този блог: Известният с огромните си дизелови возилa гигант влиза в електрическата мобилност.

На скорошното шоу за батерии в Германия бяха представени куп интересни новости, сред които и нови батерийни модули за електрически и хибридни возила от Cummins.

Инвестиционната програма на компанията за разработка и производство на батерии е за $500 милиона в тригодишен период. В Cummins не се занимават с леки коли, затова представят решение за задвижване и батерии за камиони, електробуси и друга тежка пътна техника.

Всъщност това бързо ориентиране към електромобилния свят стана бързо с помощта на една покупка. Като много други големи компании Cummins просто си купи по-малка, която обаче вече е натрупала доста опит. С придобиването на Brammo в края на 2017 г., Cummins си осигури експерти и опит с каквито не е разполагала дотогава.

На самото шоу компанията показа батерии с общ капацитет 35 и 74 кВтч, както и малки модули съхраняващи 2 кВтч и 4.4 кВтч. Според компанията първите й батерии притежават много висока енергийна плътност и интелигентна контролна система. Това второто смятаме, че трябва да е налично по подразбиране и дори да не се коментира, освен ако не говорим за специфични характеристики и възможности.

При положение, че досега не е правила самостоятелни вътрешни разработки за Cummins беше от ключово значение да купи по-малка компания с опит, за да не изостане от силно развиващите се тенденции в електрическата мобилност. Tesla вече разтърси света на камионите и предизвика много силно утвърдените фирми производителки на тежки возила. Раздвижване има и е въпрос на малко време още компании да предприемат ходове подобни на тези в Cummins.

Чудесно, че пушещите и ревящо/тракащи камиони са ни болна тема на всички.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения