60 електробуса за Белград скоро и 30,000 за Гуанджоу (до 2020 г.)

Полезно и ефективно

В този блог: Белкомунмаш ще достави 60 електробуса на Белград.

Според председателя на икономическия комитет на Минск Николай Рогасчук един вече е доставен на сръбската столица и след тестовете предстои едровата доставка...

Белград вече взима китайски електробуси от българската компания Чериът Мотърс и като цяло Рогасчук смята китайците за най-голям конкурент в момента. Неговото мнение обаче е, че електробусите на Белкомунмаш са по-евтини, а качествата им предстои тепърва да бъдат демонстрирани. У нас наскоро също бяха представени нови електро автобуси на чешката компания SOR и сега един вече се тества в София.

Беларуските електробуси ще бъдат демонстрирани по време на дните на Минск в Белград от 5 до 7 юни. Всичките около 90 тролейбуса движещи се в града в момента са производство на Белкомунмаш и затова не е изненада, че сега компанията предлага и електробуси на управата.

60 електробуса си е супер бройка, но на другия край на света нещата седят точно в другата крайност. Всички ДВГ автобуси в китайския град Гуанджоу ще бъдат заменени не със стотици, а с десетки хиляди електро возила, само за няколко години.

Според новия план на града, всички бензинови и дизелови автобуси ще бъдат заменени с изцяло електрически до 2020 г. Изглежда невероятно, но в плана, цитиран от агенция Синхуа, е записано числото 30,000.

Управата на града планира и стимули за покупка на лични електромобили, сред които изграждане на голяма мрежа от зареждачки и по-ниски цени за обслужване. Целта е до 2020 г. по улиците на града да се движат 120,000 електромобила.

Новите мерки ще изискват и броят на парко местата със зарядна станция да е над 30% от общия в нови сгради, търговски центрове, ресторанти и др. И като сме го подкарали с цифри така и да завършим – планът е за 100,000 зареждачки в града до 2020 г.

Сега предложенията са подложени на обществено обсъждане, но са доста мащабни, особено ако гледаме планираният брой електробуси.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения