13-мегавата система за зарежданe на електробуси в Амстердам

Полезно и ефективно

В този блог: Амстердам се сдоби с най-голямата в света мрежа за зареждане на електрически автобуси.

Вчера най-голямата в света мрежа за зареждане с капацитет от 13 мегавата за 100 електрически автобуса беше открита в Амстердам.

Мрежата се състои от общо 109 зарядни устройства Heliox, на които може да се зарежда с мощност от 30 до 450 кВт. От тези 109 станции 23 са за бързо зареждане с до 450 кВт.

Това което е по-впечатляващо обаче е възможността батериите на автобусите да се зареждат в рамките на 2 до 4 минути на бързите станции, благодарение на системата OppCharge инсталирана на покрива им, която има взаимодействащ интерфейс.

Тези 23 бързи станции са разположени на четири ключови места по маршрутите на всяка от автобусните линии използващи VDL електробуси в района на летището в Амстердам и позволяват бързо презареждане на последната спирка преди потегляне обратно, което си е направо супер

Останалите 86 зарядни станции, които са разположени в депата на Амстердам и Амстелвеен ще се използват за нощно зареждане с 30 кВт мощност.

Досега такъв тип зарядни станции са инсталирани в над 20 държави, сред които са: Германия, Люксембург, Финландия, Франция, Великобритания, Швеция, Япония, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Холандия, Белгия и Турция.

Летище Схипхол, което е трето по големина в Европа се е ангажирало с това да стане най-екологичното летище в света и като първа стъпка към изпълнението на този план е пускането на 100 електрически автобуса по 6 линии, които вървят близо до летището.

Зоната около летището на Амстердам е доста натоварена откъм трафик и тези автобуси определено ще бъдат едно свежо попълнение за намаляване на вредните емисии

Поръчката към Heliox включва не само доставката на станциите за зареждане, но и цялостният монтаж, поддръжка и изграждане на инфраструктура, от която да се възползват стоте автобуса VDL Citea SLFA.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения