UPS почти ще утрои електрическите си камиони за доставки в Лондон

Полезно и ефективно

В този блог: UPS ще използва смарт система за зареждане на електрическите си камиони в Лондон.

UK Power Networks Services е разработила нова интелигентна система за зареждане на електрически автомобили, от която UPS вече се възползват на макс.

Следвайки стъпките на DHL, през 2017 и UPS стартира сериозна оптимизация на флотата си от камиони и микробуси за доставки и започна поетапното им подменяне с електрически такива.

Сега благодарение на нова смарт система разработена от UK Power Networks Services, те ще могат да увеличат броя на електрическите си камиони за доставки в Лондон от 65 на 170.

Понастоящем извършващите доставки превозни средства представляват около една пета от трафика в Лондон.

Проектът на кмета на Лондон за транспорта подчертава как разпределителните центрове във вътрешната и централна част на Лондон, където основно ще се извършват доставки с тези камиони, ще играят голяма роля в постигането на целта през 2050г в града да има само превозни средства с нулеви вредни емисии.

Товарни електрически превозни средства, като тези, използвани от UPS, могат да използват до десет пъти по-голяма мощност от едно средностатистическо домакинство при зареждането. Това означава, че зареждането на голям брой камиони едновременно ще натовари значително електрическата система на депото.

Благодарение на новата смарт система разработена от UK Power Networks Services обаче. UPS ще може да зарежда едновременно голям брой камиони без това да се отразява негативно на електрическата мрежа, и без да се налага компанията да плаща големи суми за надграждането й.

Творението на UK Power Networks Services съчетава активна система за управление на мрежата със съхранение на батериите, която гарантира, че нужното електричество за зареждане на камионите няма да надхвърли ограничението на мрежата в депото и ще предотврати значителни инвестиции в изграждането на нова по-голяма и мощна електрическа мрежа.

Факт е че този тип малки камиони и микробуси за доставки са едни от най-замърсяващите превозни средства на много места по света и трябва прехода към транспорт с нулеви вредни емисии да започне именно от тях и градските автобуси.

Пожелаваме успех на UPS и други компании от бранша и се надяваме в близко бъдеще да увеличат още повече електрическите си камиони за доставки в световен мащаб.

Още електромобилни новини от Острова

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения