Тракшън контрол системата на новия i3s влиза във всички модели на BMW

Технологии

В този блог: BMW обяви, че тракшън контрол системата на новия i3s ще влезе и във всички останали модели на BMW и MINI.

Новият BMW i3 не само ще бъде с по-мощен електромотор, но ще включва и иновативна система за контрол на сцеплението, адаптирана специално към моменталното подаване на мощност на системата BMW eDrive.

Представена за пръв път в новия BMW i3s, системата подобрява сцеплението и стабилността при шофиране в неблагоприятни атмосферни и пътни условия при завиване, при активни фази на рекупериране и при ускоряване на стръмни участъци.

В основата на това нововъведение е 50-пъти по-бързото рутинно управление, което е възможно, защото - за разлика от конвенционалните системи за стабилност при шофиране - процесът на управление сега се изчислява директно в задвижващия механизъм, вместо в отдалечено устройство, изискващо дълги сигнални пътеки.

С високите си нива на въртящ момент и мигновени реакции при всяко движение на водача, електромоторите вече имат значително по-високи изисквания към системите за управление на стабилността в сравнение с конвенционалните задвижващи системи. По тази причина инженерите на BMW са разработили нов тип система, съобразена с изискванията на електрическата мобилност. 

Положителното въздействие на тези по-кратки цикли на контрол не е запазено само за електромобилите обаче и тази иновативна система за контрол на сцеплението също оптимизира тягата, стабилността при шофиране и динамиката на шофиране в автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения