Електрически риболовен кораб – Норвегия пусна първия досега

Технологии

В този блог: Първият в света търговски риболовен кораб тестват в Норвегия.

Казва се Karoline и е оборудван с Corvus литиево-полимерна система за съхранение на енергия с 30 батерии и Siemens електрическа задвижваща система...

Енергията на борда стига за 10-часов работен ден, след което в пристанището Karoline се зарежда от електрическата мрежа през нощта. Има си и авариен 50 кВт комбиниран дизелов-електро генератор.

Риболовната компания Øra AS ще работи с кораба в суровите условия на норвежките води, но без да генерира никакви емисии по време на работа. Karoline също така е по-тих и с по-малко вибрации от дизелов съд.

Дизелът сега е скандална тема покрай VW разкритията в САЩ и този подход на норвежците е първа стъпка към намаляване на огромното годишно потребление от над 1.3 милиарда литра дизел, които риболовните кораби на страната изразходват (5 процента от потреблението в Норвегия).

На този етап от Corvus Energy твърдят, че оперират с единствения подобен морски съд от с литиеви батерии, одобрен от Lloyds, DNV и ABS.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

Надявам се да станат доста повече риболовните кораби на ток. Но едва ли ще се получи защото ще трябва доста ток за задвижването на такова чудо.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума